Peugeot Groene Hart+Waddinxveen+http://www.boonstoppel.nl/Boonstoppel+ShellBoonstoppel+MitsubishiBoonstoppel+SuzukiBoonstoppel+NissanBoonstoppel+werkplaats

 De airconditioning in de auto zorgt voor een aangename temperatuur in de winter als ook in de zomerperiode. De airco zorgt dat de beslagen ruiten verdwijnen en het zicht naar buiten zo optimaal mogelijk is. Om de airco goed te laten functioneren is het verstandig om deze regelmatig te laten controleren. De Boonstoppel garages hebben de vakmensen in huis die uw airco in optimale conditie kunnen behouden.

Bij de Boonstoppel garages zijn meerdere services voor de airco mogelijk. Zo kunt u kiezen voor een service waarbij de airco wordt gereinigd. Dit voorkomt vieze luchtjes in de auto. Ook kan de airco worden bijgevuld door onze specialisten, zodat een goede en gezonde werking gegarandeerd wordt.

Heeft u steeds last van beslagen ruiten als de airco uit staat? Dan kan het zijn dat de ruiten vies zijn aan de binnenkant. Dit komt doordat de airco aanslag op de ruit achter laat. U kunt dit oplossen door het raam goed schoon te maken. 
De airco verbruikt extra brandstof. Ongeveer 3 tot 10 procent van de het motorvermogen. Dat is 5 tot 10 pk. Dus als de motor hard moet werken, bijvoorbeeld in de bergen met een caravan. Is het verstandig om de airco uit te zetten. U heeft het motorvermogen hard nodig.
Is de airco al beschimmeld, dan kan de dealer deze voor u reinigen.
In de airco kunnen ook schimmels vormen, er word dan een muffe lucht naar binnen geblazen. Dit kunt u voorkomen door de airco enkele minuten voor aankomst uit te zetten. Dan krijgt de airco de tijd om op temperatuur te komen, en op te drogen.
Gebruik de airco minimaal een keer per maand. Hiermee voorkomt u dat de afdichtingen stug worden en gaan lekken. Verkouden? Vaak word er gedacht dat je van een airco verkouden kan worden. Dat kan, een belangrijke oorzaak is dat veel mensen de airco te koud zetten. Hierdoor wordt het verschil te groot tussen buiten en binnen. En dat levert nog wel eens een verkoudheidje op.
Gebruik de airco ook eens in de winter. De airco maakt de lucht droger, hier door worden de ruiten uitstekend ontwasemd. U heeft dan sneller een mooie schone ruit.
Plasje water onder de auto na een hete rit? Geen paniek, meestal is dit condens water van de airco, die hard heeft moeten werken.
Stel de airco niet te koud in, want anders is de overgang tussen binnen en buiten te groot. Een paar graden koeler dan buiten is meestal al voldoende. Veel mensen ervaren 21 tot 23 graden als comfortabel. Bij handmatige airco staat de draaiknop dan ergens tussen het rood en blauw in.
Ook helpt het om de ramen tijdens het rijden de eerste minuut open te zetten. Zodat de warmte weg kan, de auto is dan sneller koel. Daarna de ramen onder het rijden sluiten, want de airco werkt alleen met gesloten ramen.
Is de auto bloedheet na een paar uur parkeren, zet dan eerst de deuren open. Zodat eerst de grootste warmte weg kan. De airco hoeft dan minder hard te werken en de auto is sneller koel.