Peugeot Groene Hart+Waddinxveen+http://www.boonstoppel.nl/Boonstoppel+ShellBoonstoppel+MitsubishiBoonstoppel+SuzukiBoonstoppel+NissanBoonstoppel+werkplaats

PEUGEOT 308 binnen

 

Nieuwe PEUGEOT 308, technologisch offensief


PEUGEOT komt met een vervolg op de bestseller waarvan er sinds de lancering meer dan 760.000 auto’s zijn verkocht. De nieuwe PEUGEOT 308 is de hoofdpersoon in een nieuw verhaal met als rode draad de permanente zoektocht naar excellentie.

 

De nieuwe PEUGEOT 308 is een belangrijke stap in de upscale van PEUGEOT met een reeks nieuwe technologieën in een nieuwe vorm, met een nog sprekender stijl. Hij is volledig gericht op de toekomst en het connectiviteitsaanbod wordt dan ook aangevuld met
Mirrorlink®, Android Auto™ en Apple Carplay™. en het ingebouwde Peugeot Connect 3D navigatiesysteem met capacitief touchscreen, voorzien van connected services.

De nieuwe PEUGEOT 308 bevat rijhulpsystemen die onlangs op de nieuwe PEUGEOT 3008 en 5008 SUV's werden onthuld. Hiermee positioneert dit model zich op het hoogste niveau op de markt.
De nieuwe PEUGEOT 308 wordt later dit jaar leverbaar met nieuwe aandrijflijnen. De nieuwe EAT8 8-traps automaat gekoppeld aan de 2.0 BlueHDi 180 S&S Dieselmotor en ook de gloednieuwe 1.5 BlueHDi 130 S&S Dieselmotor laten geweldige rijprestaties zien in de PEUGEOT 308. Met zijn nieuwe efficiënte motoren loopt PEUGEOT met nieuwe emissiesystemen voor zowel benzine- als dieselmotoren vooruit op de introductie van de Euro 6.c norm.

Een dynamischer silhouet

De nieuwe PEUGEOT 308 behoudt zijn vloeiende en zuivere stijl. Hij komt in zes afwerkingsniveaus: Access, Active, Allure, GT Line, GT en GTi. Zowel de Berline als de SW versie hebben fraai uitgebalanceerde carrosserieverhoudingen. Met de korte overbouwen blijft de nieuwe PEUGEOT 308 zijn bekende perfecte wendbaarheid houden. Vorm en inhoud zijn op elkaar afgestemd en geven de auto een robuuste en dynamische flair.

 

Aan de voorkant zien we een strakke horizontale motorkap met daaronder een rechtop geplaatste grille. Op het hele gamma prijkt de leeuw in het midden van de grille en de merknaam op de bovenste strip van de grillelijst. Bij ieder afwerkingsniveau zorgt de LED-dagrijverlichting in de koplampen voor een strakke blik bij de nieuwe PEUGEOT 308.. De hogere niveau's GT Line, GT en GTi hebben full LED-koplampen.

Twee nieuwe voorbumpers versterken het karakter van de nieuwe PEUGEOT 308; een type bumper voor afwerkingsniveaus Access, Active, Allure en een tweede bumper voor de GT Line, GT en GTi. De motor wordt gekoeld via drie royale luchthappers onder de bumper. De mistlampen zijn ondergebracht in de luchthappers aan de zijkanten. 

 

Voor de Allure versie van de nieuwe PEUGEOT 308 is keuze uit drie nieuwe lichtmetalen wielen:
Standaard: 16 inch ‘ZYRCON’. Dit wiel heeft een opmerkelijke Cx-waarde waarmee het bijdraagt aan de efficiency en dus ook aan de beperking van het brandstofverbruik
Optioneel: 16 inch ‘JADE’, een nieuw tweekleurig wiel met diamantglans
Optioneel: 18 inch ‘SAPHIR BLACK’ tweekleurig met diamantglans.

Voor de nieuwe Euro 6.c motoren is de tankklep van de nieuwe PEUGEOT 308 van vorm veranderd: die is niet meer rond maar vierkant om het tanken van AdBlue® mogelijk te maken. De achterlichten van de auto branden voortaan permanent na het starten van de motor. Bij de Berline is de reflector donkerder uitgevoerd voor een dynamischer look.

De nieuwe PEUGEOT 308 is verkrijgbaar in tien carrosseriekleuren waaronder één nieuwe: Beige Pyrite in plaats van het Gris Aluminium. De symbolische GTi is leverbaar in een nieuwe versie van het exclusieve Coupe Franche die Magnetic blauw en Perla Nera zwart combineert.

Een rijk uitgeruste en strak vormgegeven cockpit

Het zeer gewaardeerde, strakke interieur van de nieuwe PEUGEOT 308 borduurt voort op zijn sterkste punten:
- een exclusieve bestuurdersruimte dankzij de PEUGEOT i-Cockpit®. Het compacte stuur en het head-up display bieden ongekende rijsensaties,
- een EAT8 automaat met Shift & Park by wire,
- een nieuw capacitief touch screen waarmee onder meer de airco of het nieuwe Peugeot Connect 3D Nav navigatiesysteem kan worden bediend,
- materialen en een afwerking waarvoor geen enkel compromis is gesloten,
- nieuwe bekledingen bij twee afwerkingsniveaus:
- Active: Meco Mistral stof voor een klassiek effect,
- Allure: Oxford kunstleder / Stof voor een dynamisch effect (leverbaar in een lichte of donkere ambiance).