Peugeot Groene Hart+Waddinxveen+http://www.boonstoppel.nl/Boonstoppel+ShellBoonstoppel+MitsubishiBoonstoppel+SuzukiBoonstoppel+NissanBoonstoppel+werkplaats

Nissan Micra Nismo

 

EN DAT IS DRIE: NISSAN LANCEERT 1-LITER VOOR MICRA


Tot de komst/ het dromen van de Micra Nismo krijgt de kleine Nissan drie torretjes onder de kap. Twee daarvan waren al beschikbaar, nu vervolledigen de Japanners het gamma met een nieuw instaptorretje. Spek naar de bek van Vlaamse kopers, zeg maar. 

90 PK, dat zat er tot nog toe in de Micra. Zowel in benzinetrim, in de vorm van een 0.9 driecilinder met turbo, als in dieseltrim dankzij een 1.5 viercilinder turbo. Daar komt nu een nieuw instapblokje bij; een 1-liter atmosferische driecilinder benzine. Die is goed voor 71 pk en geen koppel - sinds Nissan de moeite niet doet om specificaties vrij te geven van een nieuwe motorvariant - en schermt met een normverbruik van 4,6l/100km en een CO2-uitstoot van 103 g/km. 

Een belangrijke toevoeging aan het gamma, want Nissan gaat er prat op dat 20 procent van de verkochte Micra's deze driecilinder onder de kap zullen dragen. Wat natuurlijk maakt dat de twee andere blokjes ruwweg elk 40 procent krijgen toebedeeld... Enfin, we kunnen ons alvast inbeelden dat veel Vlaamse kopers voor dit torretje zullen vallen. 

 

www.autofans.be